Optis

Medische innovatie

Optis heeft de marktgang van talloze medische hulpmiddelen en farmaceutische producten begeleid en/of uitgevoerd. Hier vindt u de inbreng die u nodig heeft: de kennis, de ervaring en het grote netwerk.

Product en Markt Introductie 

We beheersen elke stap van het traject én we doorgronden de onderlinge samenhang. Onze kracht ligt in het doelgericht afstemmen van de onderneming als geheel, leiderschap bij het doen samenwerken van uw mensen en hun respectievelijke departementen en het behoud van focus en efficiëntie. 

1

Uw Roadmap 

Hoe maakt u een innovatie succesvol in een markt van ‘Evidence Based Medical Care’ ? Wat is de ware potentie van uw idee? Hoe bewijst u de waarde van uw onderneming of dat ene project? Elk onderneming heeft een eigen doel, elk traject begint op een ander punt. De Road-map die we voor u maken, stemmen we af op uw situatie en doelstelling en voeren we desgewenst gefocust en creatief uit. We lichten de belangrijke momenten in de route uit:

 • Richt de organisatie rondom uw innovatie efficiënt in.

  Investeer bewust, in dienst van het einddoel. We helpen u ook om de mensen en middelen te vinden en/of te leveren die u nodig heeft en trainen en begeleiden uw team. Zo zorgen we dat elke inspanning de beoogde waarde creëert. 

 • Ken uw doelgroep, begrijp de markt.

  Ga voor de markt waar voor uw innovatie de beste kansen liggen, uw beste Product Markt Combinatie. Met marktonderzoek leggen we het fundament onder alles dat volgt. 

 • Ontwikkel uw idee of uitvinding tot een klinisch goedgekeurd product. 

  Optis helpt u om uw concepten snel, creatief en vindingrijk om te zetten in innovatieve medische producten die voldoen aan de klinische behoefte van veiligheid, betrouwbaarheid en effectiviteit.

  Wij bieden u veel ervaring in alle fases van medische productontwikkeling plus volledig operationele R&D faciliteiten.

 • Ontwikkel direct een merkwaarde, zodat publiciteit vanaf dag één met uw product verbonden is.

  We zorgen voor een identiteit die aanslaat in de gekozen markten en werven steun van opinieleiders zo stimuleren we van aanvang de vraag.

 • Voldoe aan de voorwaarden om toegang te krijgen tot de gekozen markten

  We organiseren en begeleiden klinisch onderzoek. Plannen en ondersteunen regulerings-trajecten (bijv. CE-mark) en ondersteunen uw organisatie zowel intern als extern om aan de gestelde voorwaarden te voldoen.  

 • Benut de efficiëntste kanalen naar de markt.

  Wij helpen u kiezen tussen samenwerking met distributeurs en het opzetten van direct sales organisatie (of een mix). Wij introduceren u in ons wereldwijde netwerk waar gewenst.

 • Creëer top of mind awareness bij beslissingsmakers.

  Vestig uw merknaam en voed de vraag. Wij helpen u met het ontwikkelen en uitrollen van een marketingstrategie die de doelgroep bereikt binnen de kaders van de lokale regelgeving om uw doelstelling te realiseren.

 • Wordt uw product (straks) vergoed door de Zorgverzekeraars?

  Optis helpt u om aan de gestelde voorwaarden, waaronder de belangen van de patiënt zoals klinisch bewijs (veiligheid, effectiviteit, kwaliteit van leven) en economische aspecten, te voldoen. Ook hier spelen strategie en Opinie-leiders een cruciale rol en ondersteunen wij het gehele traject.

Global Network

Optis biedt haar wereldwijde netwerk van medisch specialisten, opinieleiders in hun vakgebied, distributeurs, specialisten in klinisch onderzoek, regulatory consultants, Product Development specialisten (R&D) enz. aan. Hierdoor kunt u snel schakelen.

Met Optis vooruit

Kies het vruchtbaarste pad voor uw product of innovatie. Bewijs de potentie van uw onderneming, verwezenlijk de financiële waardering voor uw werk. Kies voor een gids die de route naar dat succes kent. Bel 0416 365 077 of mail info@optis.nl.